torstai 12. lokakuuta 2017

kuubalainen arroz congriz
-No papua ja riisiä  ja rrisiä ja papuja aina suödään kaikenlaista lihaa, ON kuuban suosikki ruokaa me kutsumme sitä  ruskea riisi tai congris-riisi. Tämä syyty mustat afrikkalaiset, jotka tuodaan Amerikkan orjuusvuosina, jolloin afrikkalaiset orjat tuottivat tämän tavan vakuuttaa, että kuubalainen oli kuuban kulinaarisen virkakausi, joka oli yksi tärkeimmistä.


Raaka-Aine
-2rkl öljyä
-puoli vihreä paprika pieneksi pilkottuna
-1 hopeasipuli pilkottuna
-3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
-5 siivua pekonia pienistettynä (jätä pois kasvisversiosta, usein tehdään ilman)
-1tl jeeraa
-2tl oreganoa
-1 laakerinlehti
-2,5dl valkoista irtonaista riisiä
-5dl vettä
-1 pahvitetra mustia papuja
-2rkl punaviinietikkaa
-suolaa tarvittava määrä


Valmistus ohie
Kuumenna oljy ja miedolla lämmöllä kuullottele paprikoita ja sipuleita 5 min, lisää sitten silputtu pekoni ja paistele kunnes pekonin rasva suolaa pois. lisää pannulle riisit, kuullota ja sitten jeera ,oregano, laakerinlehti ja vesi. keittele kannen alla riisejä hiljalleen kypsäksi jakun ne ovat mekein valmiita lisää pavut purkinliemineen ja viinietikkaa. jatka hauduttamalla riisi kypsäksi.tarkista suola ja lisää tarvittaessa.


Jos sofriton teossa hyvät tuoksut valtaavat keittiön ja tämä yksinkertainen riisi-papuruoka onkin vasinaista kuubalaisten comfort foodia. yksinkertaisella tavalla kompleksin makuista .tämä on niitä ruokia, josta  perunansyöjäkansa saattaa maistaessaan miettiä ,että no höh, oo kummosta , mutta  jos vertaa  perunakansa riisinsyöntitapoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiltakoulu Valmisteltiin aamulla kahvilaan  aamupala ja kahvi, kahvilaan vietiin leipiä, hedelmiä, mehua, kahvia ja teetä. Kun tilaisuus ...