torstai 23. marraskuuta 2017

Kokkiala

20-22.11 Minut oli leimattu pääkokiksi, auttavina henkilöinä toimi Laritza, Bluetooth (Näin ei siis kirjoteta hänen nimeään, mut näin mä sen sanon ainakin...) ja Emilia.
Maanantaina meidän tehtäviin kuului valmistaa Possukastike, Sianlihakastike, Perunat.
1. Possukastike tehtiin kiinalaiseen tyyliin, alusta-loppuun.
2. Sianlihakastike (Läskisoossi) vain lämmitettiin koska se oli jo valmistettu edeltävällä viikolla ja säilytetty kylmässä.
3. 10kg Perunoita kuorittiin ja puolet niistä keitettiin sen päivän lounaalle, loput meni kylmään seuraavaa päivää varten.
4. Ja jauhelihasta valmistettiin huomista varten pihvit loppupäivästä. 

Vaikeustaso: 1

 Tiistai: Jauhelihapihvit paistettiin uunissa, ja edellisen päivän kuorituista perunoista tehtiin perunasosetta. Ja sivussa teihtiin 4l ruskeaa kastiketta nestesuurus menetelmällä.

Vaikeustaso: 1

Keskiviikko: Uunilohi, Lohimureke/Lohimurekepihvit, Sitruunakastike.
1. Lohesta pilkottiin paloja jotka maustettiin hyvin suolalla ja pippurilla, kypsennys kävi uunin avulla.
2.Lohimassasta tehtiin yksi annos lohimureketta (Mitä me ei kyllä syöty...) ja lopusta massasta valmistettiin pihvejä, valmistus tapahtui keittiöpannulla.
3. Perunat keitettiin ja tehtiin sosetta. (Luojan kiitos ne oli valmiiksi kuorittuja.)
4. Sitruunakastikkeen tekemisessä ei nyt kauaa mennyt, ohje oli erittäin yksinkertainen.

Vaikeustaso: 2

Lyhennettynä- Pääkokkina vastuuta on enenmän kyllä, mutta niin on myös auttavia käsiä jos ei yksinkertaisesti ehdi- tai tässä vaiheessa vielä osaa. Rankkaahan tämä ala on, niin fyysisesti kuin henkisestikkin, mutta on se kyllä hyvin opettavainenkin, eli todella käytännöllinen ala.

Varsinkin kun aina on nälkäisiä ihmisiä :P

Heyston I'm out!
Peace

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiltakoulu Valmisteltiin aamulla kahvilaan  aamupala ja kahvi, kahvilaan vietiin leipiä, hedelmiä, mehua, kahvia ja teetä. Kun tilaisuus ...